Golfkorting anno 2020

In dit golfartikel lees je een klein stukje geschiedenis van Golfaanbieder.nl en het promoten van greenfee acties. Waarom kiezen wij voor deze manier van promoten? Hoe werkt het nu eigenlijk en waarom zijn er nog steeds sites waar je een bon moet printen om korting te krijgen op je greenfee? Kom op golfers, golfbanen en andere aanbiedingssites…HET IS 2020.

Het idee van 2011

Wij waren in 2011 de eerste golfsite die hadden bedacht dat je geen kortingsbon, waarmee je korting op je greenfee krijgt, moest printen. Wij vonden dat je prima korting kon ontvangen als je de actie op je mobiel liet zien of bij het reserveren aangaf dat je via een bepaalde aanbiedingssite kwam. In 2011 hebben we een paar golfbanen gevonden die ons concept wel wilde delen. Met dit concept probeerden wij ons te onderscheiden van andere aanbieders waar je een voucher of een bon moest printen. Handiger en daarnaast veel beter voor het milieu. De golfbanen vonden het wel spannend want hoe gaat het dan met de administratie? Hoe moesten we aan het eind van de maand afrekenen met elkaar? Tot nu toe kreeg een aanbiedingssite per bon een X bedrag, maar hoe werkt dat nu dan? Heel simpel zeiden wij; je vinkt gewoon het aantal golfers dat via ons komt en dan zit het wel goed. Alles in goed vertrouwen…

Ons bericht uit 2011

2011 en een paar jaar

We liepen gelijk tegen twee problemen aan in die tijd. We merkten dat niet alle golfers waren voorzien van een mobiel, dus printen moest ook een mogelijkheid zijn. Het tweede probleem was dat de golfbanen de administratie van de verschillende aanbieders ook best lastig vonden. Steeds bijhouden via welke site de greenfeespelers kwamen en dan ook nog gastvrij proberen te zijn ervoeren sommige golfbanen als lastig. Geprinte bonnen, mobieltjes, een site roepen tijdens de reservering, vouchers… het was ook wel veel om bij te houden.

We moesten wat…

Om toch inkomsten te genereren werkten wij met een aantal mogelijkheden. We hadden de bon (geprint, mobiel of mondeling) óf een golfbaan kon voor een X bedrag een actie plaatsen zonder rekening te hoeven houden met administratie. De opbrengsten waren in die tijd minimaal en we waren veel tijd kwijt aan het plaatsen van advertenties en ook aan de welbekende administratie. We waren nog niet heel groot, golfers vonden het best spannend om via ons te profiteren van een actie en we deden heel Golfaanbieder.nl naast onze “echte” baan. Het was immers maar een hobby hahaha.

We gingen het anders doen

Het werk en gezeur over afrekeningen waren we zat. Zat je net in een lekkere flow met een bepaalde golfbaan, kwam er een nieuwe salesmanager die ging onderhandelen over de prijzen die wij hadden afgesproken. Als wij daar niet mee akkoord gingen dan zou hij de samenwerking stoppen. Nou prima, dan geen samenwerking want wij konden niet met 30 verschillende golfbanen aparte tarief-afspraken maken. En weet je beste golfer…voor een advertentie betaalde hij €50 (actie opmaken/plaatsen/nieuwsbrief/social media). Wat verwacht hij nou voor zo’n prijs? We gingen over naar één model en dat is “geen euro’s meer voor het plaatsen van een actie, maar betaal ons maar in greenfees.”

Wat willen we sowieso niet in 2020?

In 2020 willen we helemaal geen acties meer promoten waarvoor je verplicht bent om een bon moet printen. We hebben daarom de “samenwerking” met een aantal golfbanen in 2019 al verbroken. Deze golfbanen hebben aangegeven dat zij de geprinte bon handhaven en daarom vindt hiervoor geen promotie meer plaats op Golfaanbieder.nl.
Prima om voor deze golfbanen wel een actie te promoten maar niet meer in de vorm van een geprinte bon! Vinden wij dat jammer? Natuurlijk, want wij promoten graag acties van alle golfbanen en willen alle golfers hiervan mee laten profiteren. Wij willen echter ook een golfsite blijven die zijn eigen ideeën behoudt. In de toekomst hopen wij deze golfbanen weer te bedienen en te laten profiteren van al het moois wat Golfaanbieder.nl doet. En misschien wel in de vorm van korting via je mobiel…..;)

Hoe werkt dat eigenlijk bij Golfaanbieder.nl?

Veel golfbanen denken dat ze veel geld kwijt zijn aan het promoten van een actie. Bij Golfaanbieder.nl werken wij al jaren met een heel andere constructie. Zoals wij hierboven al aangaven vroegen wij in het begin geld voor het promoten, maar al snel kwamen wij erachter dat het ook heel anders kon. Wij vinden namelijk dat golfbanen hier helemaal niet veel geld aan kwijt moeten zijn en het vooral een win/win/win/win situatie moet worden. In veel gevallen betalen golfbanen ons niet of betalen zij in greenfees.De golfbaan heeft een actie, mailen ons en sturen de greenfees toe. Deze greenfees verloten wij dan weer aan bezoekers van Golfaanbieder.nl of gebruiken wij zelf om te golfen.

Wat bedoelen wij met win, win, win, win?

win 1 = De golfbaan heeft een actie en wil meer golfers, Golfaanbieder zorgt voor meer golfers.
win 2 = De golfers golfen met korting en profiteren van de aanbieding.
win 3 = Golfaanbieder.nl krijgt meer bezoekers vanwege de leuke acties en ontvangt greenfees.
win 4 = Golfers maken kans op gratis greenfees (en in sommige gevallen profiteer ik zelf, jaja soms wel)

Regelmatig verloten wij greenfees in ons golfblog gratis golfen

Wat vind jij?

2020 en verder?

Wij hebben er zin in! We proberen zoveel mogelijk golfbanen te enthousiasmeren om aanbiedingen te delen en daarnaast onze groep bezoekers uit te breiden. Of dit nou een aanbieding is met digitale voucher of niet (maar geen geprinte bonnen), we willen de greenfee acties delen. In de afgelopen jaren is Golfaanbieder.nl de grootste golfaanbiedingssite van Nederland geworden dus dat zegt wel iets. Ben jij werkzaam bij een golfbaan, golfer of een fanatieke online aanbiedingen-zoeker en weet je waar er een leuke aanbieding is? Laat het ons dan weten. Golfarrangementen, greenfee aanbiedingen, golflessen en noem maar op.

Voorbeelden?

Bij golfbaan Mühlenhof meld je bij het reserveren dat je via Golfaanbieder.nl komt. Geen bon printen dus!

Muhlenhof-golf

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Golfbaan The Dunes bestel je online een flight voor slecht €40. Geen bon nodig dus!

the dunes golf

Regelmatig verloten wij prijzen waaronder gratis greenfees. Binnenkort zijn er weer leuke prijzen te winnen!

Golfaanbieder.nl nieuwsbriefComments 12


 1. Helemaal eens, printen kost papier (en bomen) en electriciteit(CO2). Dus vanaf heden : Via mobiele telefoon


 2. De toegevoegde waarde van een geprinte voucher ontgaat mij al een tijdje en komt nogal flauw over.
  Als het bedoeld was als een middel voor verrekening van een vergoeding per speler, is het ook tamelijk fraudegevoelig. Een baan zou ook zelf wat voucher kunnen printen en voorzien van mensen die er eerder speelden. Wie kijkt daar dan achter?
  Kortom, streep door geprinte vouchers!


 3. Een goed initiatief.Wij zijn al lid van een Golfclub,maar het is ook heel leuk om elders te golfen tegen aantrekkelijke tarieven.


 4. Denk dat het laten zien van een printscreen voldoende moet zijn anno 2020. De NGF pas hebben we toch ook digitaal. Maar ja soms word je gsm gestolen, kwijt, defect en of storing dan moet je natuurlijk wel over kunnen stappen op een bon.


 5. Mooie oproep naar de golfbanen op budgetgolf.nl die deze werkwijze nog wel hanteren. Goed bezig Golfaanbieder! Pure onzin een geprinte bon.


 6. Bonnetje uitprinten om korting te ontvangen op een tarief is niet meer van deze tijd. Stoppen!!! Vind dat golfbanen die hieraan meedoen ook slap zijn.


 7. Zijn jaren lid van diverse golfclubs geweest maar nu zwerven we in de weekenden door het land voor een leuke golfaanbieding met een nabij gelegen hotel. Een echte aanrader liefst zonder papieren voucher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *