Golfgo-reserveren

GolfGo

Starttijd reserveren via GOLFGO

GolfGo is de naam voor de nieuwe online reserveringstool van de NGF en Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties, ook bekend als de NVG. Met deze reserveringstool kunnen golfers straks op bijna alle golfbanen in Nederland een starttijd reserveren. Bijna alle golfbanen in Nederland want er zullen een aantal golfbanen zijn waar je niet kunt reserveren omdat zij geen greenfeespelers toelaten of omdat deze golfbanen niet mee willen doen aan dit systeem. In dit artikel meer over GolfGo, de kosten voor golfbanen en je kunt je mening geven onderaan de pagina bij ons reactieformulier!
golfgo

Golf.nl

De nieuwe reserveringsmodule GolfGo heeft een eigen website GolfGo.nl. Daarnaast wordt het ook onderdeel van de website Golf.nl
Moet je dan naar de website zelf? Nee, de module komt ook in de handige Golf.nl golf app.
De reserveringsmodule GolfGo heeft als doel om het reserveren van een starttijd makkelijker te maken voor de golfer.
Op het nieuwe online reserveringsplatform kunnen golfers (greenfeespelers én clubleden) in één oogopslag de beschikbaarheid van een golfbaan zien. Niet alleen de starttijden maar ook de greenfeeprijzen zullen worden getoond. Golfers kunnen zoeken op plaats, golbaan, afstand en prijs. Met een paar klikken is een starttijd gereserveerd. Je ontvangt een bevestiging binnen enkele minuten in je mail. Het betalen van je golfronde doe je bij de desbetreffende golfbaan zelf. Het annuleren of wijzigen van een reservering verloopt ook via de golfbaan zelf.

Welke golfbanen gebruiken GolfGo?

Lang niet alle golfbanen in Nederland zijn bij het reserveringsplatform aangesloten. Op dit moment zijn er 80 golfbanen die deelnemen aan GolfGo.

Kosten voor golfbanen?

Als je denkt dat de NGF/NVG zo vriendelijk is om het systeem te bekostigen vanuit het lidmaatschap dan heb je het verkeerd beste golfer! Ook al wordt er gesproken dat er geen winstoogmerk is, toch zitten er kosten aan het systeem verbonden. Ieder jaar wordt de winst/verliesrekening aan de deelnemende golfbanen getoond. Dit geeft inzicht in de kosten en de opbrengsten door de greenfeespelers. In verband met de coronacrisis is het platform voor golfbanen de rest van het jaar 2020 gratis. Na de gratis introductieperiode wordt er gestart met een kostprijs van €1 per greenfeespeler exclusief btw. Dit wil zeggen dat als een golfer een flight boekt voor twee personen dan bedragen de kosten voor de golfclub €2 excl. btw. De prijs is hetzelfde voor 9 of 18 holes. Als het aantal reserveringen groeit en de kosten omlaag gaan, zoals de NGF/NVG verwachten, kan dit bedrag in de loop der jaren dalen. Ok, maar hoog zijn de kosten dan?

Overeenkomst voor Golfbanen

De exploitatie van GolfGo wordt ondergebracht in een gezamenlijke entiteit waarvan de NGF en NVG ieder voor 50% eigenaar zijn. Bij deelname wordt er door de golfclub of -baan een overeenkomst gesloten.

Uitbreidingen voor de toekomst

Functionaliteiten zullen in de toekomst uitgebreid worden. Technologie biedt zeer veel mogelijkheden, maar GolfGo start met de meest belangrijke functie: het reserveren van starttijden. In de toekomst kunnen functionaliteiten aan GolfGo worden toegevoegd die we ook al zien bij andere systemen:

  • het aansluiten van andere softwaresystemen;
  • een betalingsmodule (om ‘no shows’ tegen te gaan);
  • annuleren en wijzigen van reserveringen door de golfer;
  • koppelen van andere activiteiten aan de reservering, bijvoorbeeld een lunch of diner.

Landelijk starttijdenplatform

Op korte termijn naar een hoge dekkingsgraad is waar GolfGo naar streeft. Met de toename van het aantal greenfee spelers in Nederland en de vlucht die de online-economie nog altijd neemt, is een landelijk starttijdenplatform een logische volgende stap in het toegankelijker maken van de golfsport in Nederland, aldus de NGF.

Andere bekende golf reserveringssystemen?

Er zijn al een tal van andere bestaande online systemen waar je een starttijd om te golfen mee kunt reserveren en die zullen niet heel blij zijn met deze tool. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar het vervolg, juridische consequenties en of alle stappen correct zijn gevolgd. Wat dacht je van Intogolf.nl met als onderdeel ikgagolfen.nl en een volledig pakket wat al heel wat jaren op de golfmarkt werkt. Of LeadingCourses met hun reserveringssysteem?

ikgagolfen.nl

ikgagolfen

Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Pitchmark? Hoe irritant!

200 pitchmarks op 1 green? Ierse greenkeepers maakte er foto’s van! Een achtergelaten golf pitchmark staat zeker in de top 5 ergernissen van een golfer. In dit golfartikel meer info over de pitchmark en de beste pitchfork. En aandacht voor de vraag “hoe repareer je een pitchmark tijdens golfen?”.

Golfen in de regen? 10 tips!

We gaan weer naar de periode met regen, wind en kou. Toch kan je in deze periode nog steeds perfect golfen.
10 snelle tips!

Hoe gebruik ik mijn driver?

Heb jij dat ook? Dat je een mooie driver in je golftas hebt, maar deze eigenlijk te weinig gebruikt. Of als je hem wel gebruikt dat je vaak de fairway mist?

De beste golfhandschoenen

Afgelopen maanden heeft een jury uit Amerika 45 golfhandschoenen getest. Er werden verschillende testen gedaan die zouden moeten bepalen welke golfhandschoenen de beste zijn. Uiteraard werd er ook gekeken naar de prijs/kwaliteit en dit was verrassend.

Golfen op Texel

De Texelse, een uitdagende 18 holes golfbaan! Vanaf het voorjaar 2014 zijn alle holes te bespelen en heeft de Texelse een volwaardige golfbaan. Ben jij er al geweest.

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2022! Voor de één een dozijn golfballen en voor de ander een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

Hoe kan ik verder slaan met mijn driver?

Recht of ver? Links oplijnen of maakt dat niks uit? Je wil gewoon verder slaan maar dan heb je toch echt een goede basis nodig.

Hoe gebruik ik mijn putter?

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan. Een putt van 12 meter midden in de hole! Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer!
Wil jij weten hoe?

Comments 2


  1. Leuke ceste. Goed iniatief om weer snel te kunnen golfen. Mis de vrijheid en de buitenlucht, dus.. snel aan de slag. Lekker spelen.
    Bedankt voor de inzet tot zover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.