golfboard-nederland

Golfen met “the golfboard”

Op Facebook kwamen we een artikel tegen dat steeds meer golfbanen de Golfboard verhuren en dat golfers The Golfboard kopen. Op Golfaanbieder.nl hebben wij ooit in 2014 een leuk artikel over The Golfboard geplaatst maar het werd tijd om dit artikel een update te geven. Het speelt zich nog steeds voornamelijk in Amerika af maar zo langzamerhand komt deze te gekke golfgadget ook naar Nederland. Op zo’n 250 golfbanen in de wereld kun je de golfboard huren in plaats van bijvoorbeeld een buggy. Het golfboard is ook al te huur bij sommige golfbanen in Engeland! De kans dat we het golfboard in Nederland kunnen huren op een golfbaan wordt dus steeds groter.

The Golfboard

In “the PGA golf show 2014” presenteerde alle golfmerken en designers hun nieuwste technieken en gadgets. Tuurlijk zijn er altijd een paar dingen bij die je al kent of in een andere vorm hebt gezien maar er zijn ook veel nieuwe gadgets. Golfers en managers worden af en toe gek van alle ideeën en weten vaak niet wat een echte golfgadget zal worden. 1 ding viel echter wel op in deze show en dat was The Golfboard.

Golfboard specificaties

Het GolfBoard zelf wordt aangedreven door een powerbatterij namelijk een 2500 MAh lithium-ion. Dit soort batterijen zijn zo krachtig dat je eenvoudig een 18 holes ronde kunt rijden met je golftas op de voorkant van de Golfboard. De batterij is in 2 uur volledig opgeladen en de topsnelheid is 19 km per uur. The Golfboard bestuur je met een Bluetooth afstandsbediening om hem harder en zachter te laten rijden. Het board kan zelfs achteruit.

Golfboard kopen?

Misschien dat je nog even moet wachten! De prijs van de Golfboard ligt rond de €2500. Wel zijn we inmiddels benaderd door 2 jonge ondernemers die het golfboard in Nederland willen verkopen. Zij gaven ook aan met diverse Golfbanen in gesprek te zijn zodat je het golfboard op de golfbaan kunt huren. Spannend dus! Zodra je het golfboard in Nederland kunt kopen of huren laten we je het direct weten.

“The idea is to sell the GolfBoard to individuals and to golf courses to hire  them out, as they do golf carts. Its only apparent drawback? The cost: $6,595.”

golfboard nederland

 

Golfboard Nederland

De ontwerpers snappen dat de “bubba hovercraft” iets te duur is en zij begrijpen ook dat een elektrische golftrolley eigenlijk iets is om de minder vitale golfer te ondersteunen. En dat terwijl je de elektrische golftrolley steeds vaker ziet, ook bij de jeugd. Veel golfers zouden zeggen; draag jij je tas is joh! Maar in de praktijk is dit tegenwoordig wel anders. Als je iemand vertelt dat je golft, is de eerste reactie vaak; Ow leuk in zo’n karretje rondscheuren! (Jammer, maar het is niet anders). Golfen met The Golfboard is anders golfen! Leuk als je van golfen houdt, maar nog leuker als je dit kunt combineren met iets anders leuks. De ontwerpers van The Golfboard richten zich op alle golfers, maar voornamelijk op de golfer die tijdens de ronde ook wat andere uitdagingen willen.

Meer informatie? Check de site van Golfboard.com Klik hier!

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkoopste energie 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste smartwatch 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste smartwatch 2024? Check hier de modellen!

Beste koffiebonen 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste koffiebonen 2024? Check hier de boontjes!

Beste kerstcadeaus 2023

GOLF&BUSINESS:
De beste kerstcadeaus 2023? Check hier de cadeaus!

Beste laptop 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste laptop 2024? Check hier de modellen!

Beste tablet 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste tablet 2024? Check hier de modellen!

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

Beste airfryer 2024

GOLF&BUSINESS:
De beste airfryer 2024? Check hier de modellen!

Comments 11


 1. Andy de Graaf Ja tof ding he? Zou er zelf ook wel 1 willen hebben! Ik heb even voor je gekeken maar ze zijn momenteel alleen nog in Amerika te koop. Er zijn nog geen Nederlandse dealers. Je kunt wel contact opnemen met golfboard.com
  De prijzen zijn trouwens niet normaal, $6500 voor het "course" model
  Groet, Rory


 2. Thanx voor je reactie, Rory! Maaruh….ik wacht wel ff totdat ze in massaproductie worden genomen. 6500 dollar is een beetje too much!! Als ie 2500,- euro is ga ik erover nadenken! Gr. Andy


 3. Ik heb er gisteren één gehuurd op golfclub la sella in Denia
  Helemaal geweldig ik ben ver over de 50 en was een beetje sceptisch maar tjonge het ging perfect en weer een nieuwe demensie
  18 hole alleen perfect met golfboard


 4. Hoi Ingrid,
  Echt? Heel tof! Zo’n ding lijkt me echt fantastisch…
  Doen golfbanen niet moeilijk als je met een golfboard komt?
  Heb je misschien foto’s? Mail anders even naar info@golfaanbieder.nl
  Thanx!


 5. Ik heb het golfboard en het is waanzinnig leuk, om zo over de fairways te surfen!
  Ik regel de bestellingen binnen de Benelux en heb goed contact met ECORIDER en er kunnen bestellingen geplaatst worden. Voor € 1.400 euro is het board te koop. Interesse laat me weten. Gebruik code BENELUX voor korting

 6. Post
  Author

  Beste Monique,
  Op veel golfbanen wel maar weet niet of alle golfbanen het golfboard toelaten. Handig om even contact op te nemen met de betreffende baan. Als je zelf een board hebt dan horen we graag je ervaring. Misschien een filmpje?


 7. Beste i.Verhoeven
  Ik zou graag mijn vader voor z’n verjaardag een tochtje laten maken op een leuke golfbaan de Efteling. Is dat mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *