Golfen met “the golfboard”

Op Facebook kwamen we een artikel tegen dat steeds meer golfbanen de Golfboard verhuren en dat golfers The Golfboard kopen. Op Golfaanbieder.nl hebben wij ooit in 2014 een leuk artikel over The Golfboard geplaatst maar het werd tijd om dit artikel een update te geven. Het speelt zich nog steeds voornamelijk in Amerika af maar zo langzamerhand komt deze te gekke golfgadget ook naar Nederland. Zo’n 250 golfbanen op de wereld verhuren de golfboard in plaats van een buggy. De board is ook al te huur bij sommige golfbanen in Engeland!

The Golfboard
In “the PGA golf show 2014” presenteren alle golfmerken en designers hun nieuwste snufjes, technieken en gadgets. Tuurlijk zijn er altijd een paar dingen bij die je al kent of in een andere vorm hebt gezien. Golfers en managers worden af en toe gek van alle ideeën en weten vaak niet wat een echte “gadget” zal worden. 1 ding viel echter wel op in deze show en dat is “the golfboard”.

Golfboard specificaties
Het GolfBoard zelf wordt aangedreven door een powerbatterij namelijk een 2500 MAh lithium-ion. Dit soort batterijen zijn zo krachtig dat je eenvoudig een 18 holes ronde kunt rijden met je golftas op de voorkant van de Golfboard. De batterij is in 2 uur volledig opgeladen en de topsnelheid is 19 km per uur. The Golfboard bestuur je met een Bluetooth afstandsbediening om hem harder en zachter te laten rijden. Het board kan zelfs achteruit.

Golfboard kopen?
Misschien dat je nog even moet wachten! De prijs van de Golfboard ligt rond de 6900 dollar.

“The idea is to sell the GolfBoard to individuals and to golf courses to hire  them out, as they do golf carts. Its only apparent drawback? The cost: $6,595.”

golfboard-kopen

The Golfboard Sport in 2014

golfboard-prijzen

The Golfboard Course model in 2014

De ontwerpers snappen dat de “bubba hovercraft” iets te duur is en zij begrijpen ook dat een elektrische golftrolley eigenlijk iets is om de minder vitale golfer te ondersteunen. En dat terwijl je de elektrische golftrolley steeds vaker ziet, ook bij de jeugd. Veel golfers zouden zeggen; draag jij je tas is joh! Maar in de praktijk is dit tegenwoordig wel anders. Als je iemand vertelt dat je golft, is de eerste reactie vaak; Ow leuk in zo’n karretje rondscheuren! (Jammer, maar het is niet anders). Golfen met The Golfboard is anders golfen! Leuk als je van golfen houdt, maar nog leuker als je dit kunt combineren met iets anders leuks. De ontwerpers van The Golfboard richten zich op alle golfers, maar voornamelijk op de golfer die tijdens de ronde ook wat andere uitdagingen willen. Zodra the golfboard in Nederland te koop is laten we je het weten!

Meer informatie over de golfboard vindt je hier!

Comments 4

  1. Andy de Graaf Ja tof ding he? Zou er zelf ook wel 1 willen hebben! Ik heb even voor je gekeken maar ze zijn momenteel alleen nog in Amerika te koop. Er zijn nog geen Nederlandse dealers. Je kunt wel contact opnemen met golfboard.com
    De prijzen zijn trouwens niet normaal, $6500 voor het "course" model
    Groet, Rory

  2. Thanx voor je reactie, Rory! Maaruh….ik wacht wel ff totdat ze in massaproductie worden genomen. 6500 dollar is een beetje too much!! Als ie 2500,- euro is ga ik erover nadenken! Gr. Andy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.