Golfen in de winter? 10 tips!

Golfen in de wintermaanden? In dit golfblog geven we je 10 tips om het aantrekkelijk te maken als je wilt golfen in de winter. Hiermee voorkom je dat je bevroren het clubhuis binnenkomt en al op de tee van hole 1 geen normale golfswing kunt maken. Een paar handige winter golfkleding tips om ervoor te zorgen dat je vrij kunt bewegen en lekker warm blijft. Maar ook een paar tips die ervoor zorgen dat je in beweging blijft, een frisse neus haalt, lekker blijft oefenen en misschien wel goedkoop kunt golfen op een andere golfbaan in Nederland.

Golfen in de winter tips

Golfen in de winter is eigenlijk best leuk. Tuurlijk zijn er dagen dat je het koud hebt maar daar is wat aan te doen! Ook zijn er dagen dat de golfbaan gesloten is omdat het pas net vriest. Maar wij hebben ook wel meegemaakt dat we 3 weken achterelkaar in de sneeuw konden golfen. We maakte gebruik van een winterabonnement en speelde elk weekend op zaterdag en zondagochtend een rondje. Heerlijk in de frisse lucht en lekker bewegen. Ook wel weken in de winter meegemaakt dat het 8 á 9 graden was met een zonnetje en een golfbaan die er perfect bij lag. Het voordeel is ook dat het op veel golfbanen in de winter rustiger is en dat je wat meer kunt oefenen op slagen waar je moeite mee hebt.
Goed, over naar de golfen in de winter tips!

Thermo ondergoed

Goede golfkleding is natuurlijk heel belangrijk als je wilt golfen in de winter dan zijn er genoeg merken die warme en waterdichte golfkleding verkopen. Wat je vooral eens moet proberen is thermo ondergoed dragen. Uiteraard wel onder je gewone golfkleding ;). Dit houdt je perfect warm en is gemaakt van dun materiaal waardoor je nog een beetje een normale swing kunt maken en er niet bijloopt als een sneeuwpop. Soms zien we golfers met 5 lagen maar daar wordt je golfspel echt niet beter van.

Skisokken

Naast Thermo ondergoed en een lekker dun, water en windicht golfjasje moeten de voetjes ook lekker warm blijven. Koop gewoon een paar goede skisokken! Houd wel rekening met de aanschaf van je golflaarzen want de skisokken zijn vaak iets dikker.

Winter golfschoenen

Als er iets helpt om lekker te golfen in de winter dan zijn dat winter golflaarzen. Koop goede winter golfschoenen en onderhoud ze dan ook goed. Regelmatig schoonmaken, nopjes en spikes vervangen en insprayen met waterprotect. Zo zal je zien dat je gewoon 3 á 4 jaar met een paar winter golfschoenen doet. En als je dan toch nieuwe koopt, gebruik je oude dan op de driving-range want de afslagmatten zijn niet al te best voor je spikes!


waterdichte golfschoenen

Golfwanten

Golfhandschoenen voor de winter zijn een succes! Je kunt kiezen uit wanten, die je over je handschoen aantrekt als je even niet hoeft te slaan maar ook voor strakkere golfhandschoenen voor de winter voor beide handen. Onze voorkeur gaat uit naar de wanten 0ok al is dat even wennen met het constant aan en uittrekken.

golfwanten

Golfmuts

De uiteinden van je lichaam zoals voeten en handen moeten warm blijven om het minder koud te hebben. Je hoofd is daar ook onderdeel van dus een lekker warme golfmuts is geen miskoop.

golfmuts

Handwarmers

Je denkt dat dit soort dingen niet werken maar de handwarmers zijn juist top! Elektrisch, oplaadbaar en compact. Lekker voor in je golfwanten of in de zakken van je golfjack.

Thermofles

Vocht tot je nemen is belangrijk! Een goede thermofles komt altijd wel van pas. Vullen met warm water en wat gember of citroen erin en je hebt een heerlijk theetje mee voor onderweg. Naast dat het lekker is zorgt het er ook voor dat je warmer blijft.

Wintertees

Bij veel golfbanen liggen er in de wintermaanden afslagmatten bij de holes. Perfect natuurlijk want vaak staan hier al 1 of 2 witte tees op waar je vanaf kunt slaan. Heb je nou een andere tee-hoogte nodig of staan de tees niet op de afslagmat dan zijn wintertees de perfecte oplossing. Ze zijn gekleurd, zitten aan elkaar vast, verschillen in hoogte en zijn goedkoop. Perfect voor op de teebox maar ook voor in de baan als opteeën verplicht is.

Ijzertje meer

Als je een wat lagere balvlucht hebt dan heb je ook vaak dat de bal doorrolt. Houd er rekening mee dat dit met een nattere fairway niet het geval is. Je bal zal minder doorrollen en dus minder afstand maken. Ook de kou in de lucht tijdens de winter zal de afstand beperken. Voor golfers met een hoge balvlucht geldt eigenlijk hetzelfde. Minder afstand, minder meters en de bal ligt stil! Bij twijfel, pak je een ijzertje meer.

Chippen en pitchen

Tijdens de winterperiode kun je perfect het “korte werk” oefenen. Het is minder druk op de golfbaan dus speel een keer een tweede balletje of leg de bal een keer op een moeilijkere plek.
Wat wij vaak doen als er wintergreens zijn, dat de bal is uitgehold binnen putterlengte. Het leuke hiervan is dat je veel winst kunt halen als je een goede chip of pitch hebt. Zijn er geen winterholes let dan wel op het herstellen van je pitchmark!

 

Winteracties golfbanen

Al jaren promoten wij elk jaar zomer en winteracties van golfbanen in Nederland. In deze perioden kun je profiteren van goedkopere greenfeetarieven, abonnementen of rittenkaarten. Wat het leuke is aan deze acties, is dat je een keer goedkoper op een andere golfbaan kunt spelen!

 

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief
Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Gratis golftas

Dit keer verloten we een gratis golftas twv max. €200 naar keuze…

De beste golf cadeau tips!

De beste golf cadeaus 2023! Voor de ene golfer is een dozijn golfballen al prima, maar de ander doet het niet voor minder dan een nieuwe driver… prijzen vanaf €8,95 tot wel €500. Alle trends leuke golf gadgets op een rij.

Big Max Blade golftrolley

De nieuwe Big Max Blade IP golftrolley kent een gewicht van slechts 6.4 kg. En weet je hoe klein deze golftrolley opgevouwen is? We nappen eigenlijk niet waarom ervoor de naam “BIG MAX” is gekozen want opgevouwen…..

Goedkope driver

Een goedkope driver kopen maar één die wel goed slaat? Het kan, niet alle goedkope drivers zijn flut! In dit golfartikel een aantal drivers waarmee je best ver kunt slaan, vergevingsgezind zijn en betaalbaar.

Bunkerslag golf

Dikke drive, strak ijzertje naar de green ennnnnn plop, de bunker in. Het ging tot nu toe zo lekker maar voordat je de bal uit de bunker hebt! Steek je kop niet in het zand beste golfer want met deze tips is er hoop.

Pitchen golf

Nog ongeveer 60 meter tot de hole. Een fullswing met een pw kan niet want daarmee sla je 80 meter en dan gaat de bal over de green… Er blijft 1 optie over en dat is pitchen! In dit artikel leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen.

Chippen golf

Je mist de green op een haartje en moet nog maar een paar meter naar de hole. Putten is geen optie dus dan maar een mooie chip! Je hebt kans om de bal in de hole te chippen maar dan volgt er een slag die je niet in gedachten had….. Wil je beter en makkelijker chippen?

Golfweather app

De Golfweather app! 40.000 golfbanen en een andere manier om data te verzamelen. Steeds meer golfers gebruiken deze app om te zien wat voor weer het is of wordt op de golfbaan waar ze gaan golfen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *