golfen in de regen

Golfen in de regen? 10 tips!

Golfen in de regen, nee liever niet! Toch komt het is ons Nederland wel eens voor dat tijdens je wekelijkse rondje golf er een spatje regen valt. In dit golfblog geven we je 10 tips om het toch nog aantrekkelijk te maken als je wilt of moet golfen in de regen. Hiermee voorkom je dat je doorweekt het clubhuis binnen zwemt, al ziek bent voordat je de laatste putt hebt gemaakt, toch plezier in het golfspel beleeft en dat je ook nog een goede score kunt halen.

golf regenkleding

Golfen in de regen kan eigenlijk prima! Het gebeurt bijna nooit dat het de hele tijd of dag regent. Er zijn ook voordelen bij golfen in de regen. Het is rustig op de golfbaan, je kunt nu wel dat tweede balletje slaan en even een extra putt maken.  Als eerste controleer je natuurlijk de beschikbaarheid van de golfbaan. Voor je het weet is de golfbaan gesloten vanwege teveel regenval.

10 tips om wel te golfen in de regen:

  1. Check buienradar op locatie
  2. Goede golfkleding / regenpak
  3. Waterdichte golfschoenen
  4. Extra golfhandschoenen
  5. Paraplu en handdoek
  6. Gewone kleding voor na het golfen
  7. IJzertje meer
  8. Chippen en putten
  9. Goed voorbereid is controle
  10. Onweer = wegwezen!
golfkleding regen

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief1- Check buienradar op locatie

Buienradar geeft op locatie precies aan wanneer het gaat regenen. Doe dit ca. een uur van tevoren want het kan zomaar anders zijn. Soms hoor ik golfers al dinsdag zeggen dat het in het weekend slecht weer wordt. Kom op, een beetje golfer hé! Meestal valt het allemaal wel mee en een paar buitjes is goed voor het gras. Maar toch is buienradar handig. Op locatie voor het beste resultaat.

2- Goede golfkleding of regenpak

Koop een goed regenpak wat makkelijk aan en uit te trekken is. Doe onder je regenjas of windjack alleen een trui of een shirtje aan. Want meestal krijg je het wel warm in een regenpak. Geef aan een golf regenpak gewoon wat meer geld uit. Beter een duurdere die lekker zit dan een goedkope die je niet of amper gebruikt. Zorg ervoor dat je er één koopt met een beetje rek zodat je nog wel een normale swing kan maken. Goede golf regenkleding is belangrijk.

3- Droge voeten met goede golfschoenen

Natte voeten in je golfschoenen is niet prettig en dat is nog zacht uitgedrukt. Koop goede golfschoenen en onderhoud ze dan ook een keer goed. Regelmatig schoonmaken, nopjes en spikes vervangen en insprayen met waterprotect. Zo zal je zien dat je gewoon 2 á 3 jaar met een paar golfschoenen doet. En als je dan toch nieuwe koopt, gebruik je oude dan op de driving-range want de afslagmatten zijn niet al te best voor je spikes!

golfschoenen-footjoy

4- Extra golf handschoenen

Een extra golfhandschoen is een must. Als het regent en je handschoen is nat, dan heb je er één extra! Een goede grip is belangrijk voor een goede score. Als je beste golfhandschoen nat is dan verschuift je golfclub in je handen en dan is de kans groot dat je clubblad openslaat.

golfhandschoenen-footjoy-golf
golfhandschoenen-Nike

5- Grote paraplu en een handdoek

Neem een grote paraplu mee. Het liefst één die je ook op je golftrolley kunt plaatsen, maar er zijn dagen dat je in de baan geen trolley mee mag nemen. Je standbag met regenhoes, handdoek eraan en je paraplu erboven werkt prima! De handdoek kun je gebruiken om je grips en handen mee droog te maken.

golfparaplu

6- Gewone kleding mee voor na het golfen

Veel golfbanen en golfclubs hebben fantastische faciliteiten om jezelf na het golfen even op te frissen. Nat van de regen en dan even douchen of wassen na het golfen is altijd prettig. Als je schone kleding meebrengt dan verschijn je fris in het clubhuis en daarbij komt ook dat je minder snel ziek wordt.

7- Een ijzertje meer

Als je een wat lagere balvlucht hebt dan heb je ook vaak dat de bal door rolt. Houd er rekening mee dat dit met regen niet het geval is. Je bal zal minder doorrollen en dus minder afstand maken. Ook de regen zal de afstand in de lucht beperken. Voor golfers met een hoge balvlucht geldt eigenlijk hetzelfde. minder afstand, minder meters en de bal ligt stil! Bij twijfel, pak je een ijzertje meer.

8- Chippen en putten

Bij het chippen en putten moet de bal wat harder geraakt worden. Water op de green vertraagd, let daar op. Het zou zonde zijn als je nu in één keer een drie-putt maakt omdat je de bal tekort liet. Bij chippen moet je opletten dat je de bal niet te vroeg laat landen voor of op de green. Je maakt minder afstand want de bal rolt niet verder door.

9- Goed voorbereid is meer controle

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Alles van tevoren klaarzetten, ordenen en geregeld hebben scheelt een hoop ellende in de baan. Golftas op de juiste wijze inrichten zodat je geen problemen hebt met een golfclub pakken, regenhoes er overheen, scorekaart op een droog plekje, genoeg ballen op een handige plek waar je makkelijk bij kan, voldoende tees in je zak samen met een pitchvork etc. etc.

10-Onweer = wegwezen!

Je hebt het vaker gehoord, maar denkt; ach dat overkomt mij niet! Als je weet dat er onweer op komst is, ga dan niet golfen! komt het onverwacht en je hoort het gerommel in de verte aankomen, wacht dan niet tot het laatste moment maar ga gewoon lekker naar de (overdekte) drivingrange of het clubhuis om nog wat te drinken.


Bekijk hieronder nog meer golf blogs met leuke golfswing tips, golfclubs reviews, vergelijkingen en meningen over golfbanen van andere golfers.

Goedkope driver

Een goedkope driver kopen maar één die wel goed slaat? Het kan, niet alle goedkope drivers zijn flut! In dit golfartikel een aantal drivers waarmee je best ver kunt slaan, vergevingsgezind zijn en betaalbaar.

Bunkerslag golf

Dikke drive, strak ijzertje naar de green ennnnnn plop, de bunker in. Het ging tot nu toe zo lekker maar voordat je de bal uit de bunker hebt! Steek je kop niet in het zand beste golfer want met deze tips is er hoop.

Pitchen golf

Nog ongeveer 60 meter tot de hole. Een fullswing met een pw kan niet want daarmee sla je 80 meter en dan gaat de bal over de green… Er blijft 1 optie over en dat is pitchen! In dit artikel leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen.

Chippen golf

Je mist de green op een haartje en moet nog maar een paar meter naar de hole. Putten is geen optie dus dan maar een mooie chip! Je hebt kans om de bal in de hole te chippen maar dan volgt er een slag die je niet in gedachten had….. Wil je beter en makkelijker chippen?

Golfweather app

De Golfweather app! 40.000 golfbanen en een andere manier om data te verzamelen. Steeds meer golfers gebruiken deze app om te zien wat voor weer het is of wordt op de golfbaan waar ze gaan golfen.

Golf Chip Game

Wil je beter chippen in golf of ben je het spel beerpong zat? Dan is er de golf chip game. Daag je vrienden uit en speel dit leuke golfspel. Diverse spelvarianten garanderen een leuke avond!

5 beste golfbanen in Turkije

Voor de echte golfliefhebber is er in Turkije maar één plek waar hij echt tot zijn recht komt: Belek. Belek is een relatief nieuwe toeristische bestemming. Toeristen komen voor de heerlijke stranden, de prachtige natuur en de golfbanen!

Beste driver 2023

De beste drivers 2023? In dit golf artikel een handig overzicht van de modellen van 2023 en we zijn er nog niet he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *