Hoe gebruik ik mijn putter?

Hoe gebruik ik mijn putter?
Met putten draait het niet alleen maar om techniek maar ook om concentratie en oefenen. Er zijn duizenden golf tips om beter te putten maar wat is nou het beste voor jou?In dit golfblog geven we je wat putt tips, oefeningen en een paar voorbeelden hoe het in de praktijk tot nu toe verloopt.

Je ziet de pro’s op de televisie en je droomt ervan, een putt van 12 meter midden in de hole!
Is het je ook wel eens opgevallen dat deze pro’s bijna geen 3-putts maken? Dat is juist de kracht om een goede score binnen te brengen en je handicap te verlagen. Geen 3-putts meer maken met je putter.
Golfers proberen van alles; Een 2-ball putter, een Belly putter, de Phil Mickelson blade putter want hij putt er ook zo goed mee, een streepje van viltstift op onze golfbal en zo zijn er nog wel honderd varianten die de golfer bedenkt om maar beter te putten tijdens het golfen. Zullen we niet gewoon gaan oefenen? We slaan 4,5,6 drukjes golfballen weg op de driving-range maar we staan daarna maar 20 minuten op de oefengreen! Iedereen roept wel “het korte golfspel is belangrijk” maar we oefenen het minimaal.

Ik was op golfbaan Naarderbos en stond even te putten op de oefengreen ( max. 10 minuten natuurlijk;) Daar sprak een Pro mij aan om samen even een wedstrijdje te doen. Ik heb in een kwartier nog nooit zoveel geleerd. Zo zie je maar weer dat af en toe een golfles echt geen kwaad kan!
Hij leerde me met simpele golf tips echt goed putten. Ik heb 3 tips gekregen en een paar leuke oefenspelletjes en deze deel ik graag met jou;

1- Bekijk de hole van minimaal 2 kanten
Ga niet een meter achter je bal staan om te lijnen maar neem minimaal een meter of 3-4 de ruimte. Als je denkt dat je het van achter je bal goed hebt gezien ga dan naar de andere kant van de hole en bekijk de slope van de andere kant. Dit kun je allemaal al bekijken als je de green op komt lopen.

2- Niet meer twijfelen na het oplijnen
Als je boven je bal staat en je twijfelt over de lijn, bekijk hem dan opnieuw. Als je de richting hebt bepaald en je bent zeker van je zaak, putt dan gewoon. Dit geldt ook voor je ijzerslagen. Als je twijfelt om wat voor reden dan ook, doe dan gewoon je routine opnieuw! Voelt alles goed, sla je slag!

3- Op gevoel met een doel
Als je een oefenswing/putt maakt voel dan hoe hard je de bal moet raken om de bal daar te krijgen waar je hem wilt hebben. Vergelijk het met als er iemand tegenover je staat en je moet een bal naar diegene gooien, dan weet je ook precies hoe hard je hem moet gooien om de bal bij hem/haar te krijgen. Zo ga je nu ook putten, alsof je de golfbal onderhands bij de hole gooit. Je weet waar je doel is, je weet ongeveer hoe hard je de bal moet raken, dus nu niet meer nadenken maar op gevoel doen.

Toen ik deze tips ging proberen in de baan voelde en zag ik meteen verschil. Alle putts lagen bij de hole of soms erin. Dat gaf me een goed gevoel waardoor ik meteen weer vertrouwen had in het putten. Geen 3-putts meer en putts van een meter of 2 vielen nu wel!

Dus in het kort;
1- Bekijken van de hole.
2- Lijnen en dan niet meer twijfelen tijdens het putten.
3- Rol/gooi de bal bij de hole, alles op gevoel.

de-beste-putters

Keuze genoeg! Maar welke putter past bij jou?

Oefeningen om het onderste uit de hole te halen tijdens putten;

1- Tee in de grond
Steek een tee in de grond en maak je putts naar de tee. Van 9, 6 en 3 meter ga je nu putten naar de tee toe. Een tee is veel kleiner dan een hole, dus je moet nu veel meer moeite doen. Als je moeite hebt dan concentreer je jezelf beter en wordt je dus ook een betere putter.
Als je na deze oefening weer naar de hole speelt, dan lijkt de hole wel een emmer en is dus niet te missen.

2- Ronde van 4 in 8
Neem 1 bal en kies 4 holes uit waar je naartoe wilt spelen. Je mag in totaal maar 8 slagen over deze 4 holes doen. Maak je een 3-putt dan begin je opnieuw. Zorg er natuurlijk wel voor dat de holes niet 2 meter van elkaar vandaan liggen, maar kies er een paar van een metertje of 5.
Elke keer de 2 putt!

3- 2 tees bij de hole
Steek ca. 40cm voor en achter de hole een tee in de grond. Niet in je puttinglijn, maar ca. 20cm daarnaast. Putt 3 keer een bal van 4 meter, dan van 6 meter en dan 8 meter. De ballen moeten binnen de tees eindigen. Als je een bal binnen de 40cm van de hole speelt dan maak je 9 van de 10 keer deze putt. Als je de bal zo dicht mogelijk bij de hole kan spelen dan is die 2e putt makkelijker te maken.

Dus de oefeningen zijn;
1- Tee in de grond
2- Ronde van 4 in 8
3- 2tees bij de hole

Als je deze putt oefeningen de komende 3 weken probeert te oefenen op de oefengreen (mits het geen winter is) en je neemt de putt tips mee de baan in, dan weet ik zeker dat het niet meer aan het putten ligt.

Opzoek naar een nieuwe putter of naar de beste golf putter aanbiedingen? Klik hier

 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuw tips en/of leuke acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

[newsletter]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.