dutch open golf

Dutch Open golf

Het Dutch Open golf is het golftoernooi van Nederland op de European tour. In dit golf artikel geven we je 5 handige tips voor een bezoek aan het Dutch Open golftoernooi en gaan we het hebben over hoe je volgens ons het beste Dutch Open tickets kunt bestellen of hoe je aan kaarten met korting komt. We geven je ook een klein stukje geschiedenis mee over het grootste golftoernooi van Nederland wat is gespeeld op diverse golfbanen in Nederland. Daarnaast hebben we informatie over hoe je de kans kleiner maakt om een “fake” Dutch Open ticket te kopen.

Dutch Open | 25 - 28 mei | Bernardus Golf

KLM Open golf geschiedenis

Het KLM Open zoals we het golftoernooi kennen is per 2021 Dutch Open golf geworden. KLM heeft zich deels teruggetrokken om financiële redenen. Het toernooi wordt meestal gespeeld in de maanden augustus of september en duurt 4 dagen. In 2012 bestond het KLM Open golftoernooi 100 jaar. Het eerste golftoernooi (Dutch open) werd gehouden in 1912 op de Haagsche Golfclub. Het golftoernooi is niet elk jaar gespeeld, er zijn enkele jaren geweest dat het toernooi niet door kon gaan. Denk hierbij aan de jaren 40′-45′ en dus ook in 2020 vanwege de Corona richtlijnen. Het toernooi heeft tot nu toe plaatsgevonden op 10 golfbanen in Nederland; De Kennemer, De Hilversumsche, De Haagsche, Noordwijkse, Toxandria, De Pan, Rosendaelsche, Eindhovensche, Dombursche, Doornsche, The Dutch. Het Dutch Open 2021 speelde zich af op Bernardus Golf.

Tourspelers?

Het KLM Open golf heeft altijd wel een leuk deelnemersveld, maar uiteraard komt niet de hele golf top naar Nederland. Je ziet de laatste jaren wel dat het Nederlandse golftoernooi steeds belangrijker wordt voor veel tourspelers. Een aantal factoren spelen hierbij een rol:

 • het prijzengeld
 • het weer
 • laat in het seizoen zodat de spelers toch nog wat geld willen of kunnen winnen
 • en er is steeds meer media-aandacht voor het golf.

Er hebben toch al heel wat bekende golfers in ons landje een balletje geslagen. Een paar van deze golfers heeft het golftoernooi zelfs al vaker gewonnen. 3x Seve Ballesteros, Simon Dyson en Bernhard Langer. Daarnaast zijn er uiteraard nog meer winnaars zoals Joost Luiten, Maarten Lafeber, Jimenez, Ross Fisher, en Phil Mickelson. Naast de ‘grote’ namen en profs spelen er ook een paar amateur golfers. Het is zeker een aanrader om ook met deze jongens een paar holes mee te lopen! Elk jaar lopen er diverse golftalenten rond die middels een Wildcard of Pro-Am een starttijd hebben gewonnen. Deze jongens kunnen ook echt hele goeie ballen slaan.

Prijzengeld?

Het prijzengeld van het KLM Open golf ligt jaarlijks rond de €1,7 miljoen. De winnaar gaat naar huis met ca. €300.000. Het prijzengeld van het KLM Open is de laatste jaren enorm gestegen! Dit om het golftoernooi nog aantrekkelijker te maken voor de betere golfers ter wereld en omdat er steeds meer grote sponsoren zich melden. In 2021 zal de prijzenpot echter €700.000 lager uitvallen.

Dutch Open tickets

De beste manier om kaarten te kopen is via de website van Dutch Open golf zelf. Op de website vind je een overzichtelijk aanbod van de diverse speeldagen en de verschillende tarieven. De ticket prijzen liggen elk jaar rond de €35 (ligt aan de speeldag) en voor een passé partout betaal je ca. €75 met als voordeel dat je dan elke dag kunt genieten. Koop je de tickets online dan krijg je meestal korting en scheelt het je ca. €10,- per ticket. De aanbieding stopt meestal een maand van tevoren en daarna betaal je het volle tarief. Wil je echter wachten tot het laatste moment dan kun je altijd tickets aan de deur kopen. Iets duurder maar ook prima.

Dutch Open ticket prijzen

1 – don 17 september
2 – vrij 18 september
3 – zat 19 september
4 – zon 20 september
Passe Partout voor alle dagen

Kom je met de auto? Dan komen er nog parkeerkosten bij!
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Jeugd van 12 tot 18 jaar krijgen korting.

Gratis kaarten Dutch Open 2023

Diverse golf websites, waaronder Golfaanbieder.nl houden een speciale Dutch Open golf actie. Je maakt dan kans op bijvoorbeeld gratis Dutch Open kaarten. Zowel bij golfshops als kortingsites zie je altijd wel dit soort gratis Dutch Open ticket acties. Let wel op wat voor kaarten het zijn en welke spelregels hieraan vastzitten want er kunnen addertjes onder de fairway zitten. Denk hierbij aan;

 1. Kaarten voor het Pro-Am ipv voor het echte golftoernooi
 2. Kaarten waar je met een tweede persoon moet komen en dus voor moet betalen
 3. Sites waar je akkoord gaat voor diverse andere acties. Je krijgt dan meerdere mails per week
 4. Winnen van gratis kaarten maar achteraf wel verplicht om producten te kopen

Uiteraard houden wij je op de hoogte als er een leuke (gratis) actie is. Wij checken altijd van tevoren wat voor website het is voordat we zo’n actie of aanbieding promoten!

Dutch Open tickets via Marktplaats.nl?

Je bent te laat met het bestellen van je kaarten en de korting die je dan krijgt. Je kunt nog steeds tot het laatste moment kaarten bestellen maar je wilt graag niet het volle tarief te betalen. Om niet al teveel kosten te maken zou je de tickets ook via Marktplaats.nl kunnen kopen. Als je tickets wilt kopen houdt dan wel even rekening met de volgende punten;

 1. Zoek kaarten bij jouw in de buurt want dat scheelt benzinekosten
 2. Laat je kaarten niet opsturen
 3. Koop nooit een kopie van een kaartje
 4. Vraag waar de Dutch Open kaarten gekocht zijn.
 5. Maak duidelijke afspraken

Wees echt voorzichtig! Je bent echt niet de eerste die wordt opgelicht.

Tickets online

Tickets kopen bij een derde partij kan natuurlijk ook. Veel online ticketshops hebben kaarten voor het KLM Open te koop maar ook hierbij geldt dat je wel even moet opletten wat er precies wordt aangeboden! Wij gaan elk jaar even online opzoek naar KLM Open tickets. Mochten we voor dit jaar vreemde dingen tegenkomen dan laten we je het zo snel mogelijk weten.

Dutch Open golf

Dutch Open op tv

De Dutch Open live op tv? Tsja dit is elk jaar wel een discussie puntje. Welke zender heeft de rechten? Alleen de samenvatting kijken is ook niet alles he? Wil je sowieso live kijken dan is er de Dutch Open Live stream. Zoek dit online op Google op en volg de verdere instructies.

Zodra we meer weten over het Dutch Open live op tv dan laten we je het weten!

Golf live kijken

Golf op tv kijken is leuk maar in het echt is veel leuker. Even een paar tips voor een bezoek:

 1. Koop van tevoren een Dutch Open ticket online. Goedkoper en sneller binnen bij aankomst. Let wel op de situaties die we hierboven hebben besproken.
 2. Check het weer en laat je evengoed niet verrassen. Als het mooi weer is, is een korte broek en een polo prima maar neem evengoed een trui of het liefst een regenjack mee.
 3. Goed schoeisel! Je golfschoenen of een paar gympen lopen wel lekker, toch?
 4. Plattegrond mee. Zo loop je ontspannen over het terrein en weet je altijd waar je bent en waar de tenten staan voor een hapje of een drankje.
 5. Check de par-3 waar die mooie auto te winnen is. Veel mensen en spanning maken het op deze plek extra leuk.

Heb jij nog leuke weetjes, vragen, informatie, opmerkingen of tips over het Dutch Open golf? Wij maar ook zeker andere golfers horen het graag!

Golfaanbieder.nl nieuwsbrief