Amsterdam Open Golf

Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus wordt het Amsterdam Open Golf evenement gehouden! Een golftoernooi die door diverse vrijwilligers en sponsoren is bedacht om een goed doel te steunen en om golfers en niet golfers bij elkaar te brengen. Deze twee dagen staan volledig in het teken van golf en alles wat daar volgens golfers bij hoort. Gezelligheid, eten & drinken, wedstrijden, clinics voor elk niveau (voor slechts €5), een golfmarkt met golfspullen, een dikke golfaanbieding en natuurlijk een goed doel. Op deze pagina leggen we je graag in detail uit wat er allemaal te beleven valt tijdens het golftoernooi van Amsterdam! Wil je direct naar de website van Amsterdam Open golf? Klik hier voor alle info.

Amsterdam open golftoernooi

De entree is gratis en wil je gebruik maken van 1 van de activiteiten dan wordt er een kleine bijdrage gevraagd wat volledig wordt gedoneerd aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis!

Golfclub Ookmeer

De locatie van het golfevenement vindt plaats bij Golfclub Ookmeer. Eén van de golfbanen in Amsterdam die al jaren bekend staat voor de toegankelijkheid, gezelligheid en laagdrempeligheid. De club kent ruim vierenhonderd leden en heeft verschillende faciliteiten. Een golfschool, een driving range met putting green en een shortgolfbaan. Daarnaast is er een gezellige kantine met zonnig dakterras waar het op een mooie zomeravond perfect vertoeven is en je eigenlijk niet het gevoel hebt in Amsterdam te zijn. Een perfecte locatie dus om een toernooi als het Amsterdam Golf Open te organiseren voor jong en oud.

Wedstrijden

Er worden 3 soorten wedstrijden gehouden;

  • 2 x 9 holes Stableford
  • 2 x 18 holes Strokeplay
  • Shortgolfwedstrijd (zondagmiddag)

Wil je graag aan 1 van deze gezellige wedstrijden meedoen of meer informatie? Maak hieronder een keuze;

Golfmarkt

Een mooi onderdeel van het Amsterdam Open Golf is de tweedaagse golfmarkt. Bijna alle (ex-) golfers hebben in de schuur of op zolder nog allerlei clubs, tassen, golfballen, golfkarretjes en andere golfspullen. Al geruime tijd wordt er niets mee gedaan. Helemaal vergeten, of Marktplaats levert behalve gedoe meestal weinig op. Struin daarom eens je schuur of zolder af om in deze tijd schoon schip te maken; startende golfers zijn heel blij met een koopje! Het concept is simpel! Je verkoopt je golfspullen vanuit je kofferbak of een kleedje….

Meld je aan met je kenteken en kom gezellig met je volle kofferbak naar het Amsterdam Open Golf evenement. Geef je spulletjes een tweede leven. Het kost je slechts 10= entree voor jou met je auto.

Het inschrijfgeld doneren wij aan de  Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

LET OP! Handelaren geen toegang

Clinics

We schreven het al eerder, je kunt deelnemen aan een golfclinic voor slechts €5! Tijdens het Amsterdam Open Golf worden er drie golf clinics georganiseerd. Voor €5 krijgt iedere deelnemer anderhalf uur les, gebruik van materialen, oefenen op de shortgolfbaan, een Goodybag en gratis koffie of thee. Meedoen aan een clinic of wedstrijd betekent ook meedoen aan een goed doel, want de opbrengst van dit gesponsorde evenement gaat naar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation!

Goede doel

Amsterdam Open Golf heeft als doel mensen te activeren door te golfen. Naast technische onderdelen kent golf sociale, fysieke en mentale aspecten die tot op hogere leeftijd bijdragen aan een gezond(er) leven. Helaas kent bijna iedereen iemand in zijn/haar omgeving die kanker heeft of heeft gehad. Het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Daarom doneert het Amsterdam Open Golf graag de opbrengst van het evenement aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, want onderzoek naar kanker blijft hard nodig.

Golf aanbieding!

Als kers op de taart heeft Golfclub Ookmeer een speciale aanbieding tijdens het Amsterdam Open Golf. Bij inschrijving lidmaatschap Ookmeer voor 2023, ontvang je 50% korting over de resterende maanden 2022.

amsterdam golf open