Online een “echte” golfset kopen

Waar moet je nou op letten bij een golfset kopen? De laatste jaren kun je namelijk veel “fake” golfclubs kopen. Diverse nep golfsets worden online te koop aangeboden. Wat de boeven met golfschoenen en golfkleding kunnen doen ze ook met golfclubs. Wij geven je  in dit golfblog advies voor het vinden van originele golfclubs en gaan het hebben over golfclubs via Marktplaats. We geven je ook een paar handige tips voor het kopen van een echte golfset! Vaak zie je op het eerste oog namelijk geen verschil tussen een imitatie golfset en een originele golfclubs. Pas als je goed naar de golfclubs of beter gezegd naar de kenmerken kijkt dan zie je het misschien het verschil. Er is nu genoeg imitatie golf materiaal te koop, maar dat koop jij toch niet, toch?

Golfset-kopen-golfclubs-kopen

Minimale verschillen tussen de golfclubs

Als je deze golfclubs niet naast elkaar houdt, dan weet jij echt niet welke fake en welke golfclubs origineel zijn. Je koopt je golfclubs online, ver weg en lekker goedkoop. Je hebt op dat moment geen idee dat het imitatie golfclubs zijn. Ook als ik deze imitatie R11 golfclubs online zou bestellen en binnenkrijg, dan had ik het niet gezien. Ik zou zelfs enthousiast zijn omdat het gewoon mooie golfclubs zijn. Het echte probleem zit ook niet aan de buitenkant maar aan de binnenkant van deze golfclubs. De echte Golffabrikanten van de beste golfmerken zijn gespecialiseerd om de nieuwste technieken toe te passen in zo’n golfclub en dat zijn de “nep” fabrikanten niet! Het ontwerp en het uiterlijk kunnen ze perfect namaken, maar de binnenkant is echt troep. Waar er bij de originele golfclubs een perfecte gewichtsverdeling is toegepast, is dat bij de imitatie golfset niet zo. Vaak zijn deze golfclubs leeg of zitten de gewichten op de verkeerde plek en zodoende zijn deze golfclubs of golfsets waardeloos!

nep-golf-clubs

Verschil aan de binnenkant. Imitatie club is leeg!

7 tips om golfclubs of de juiste golfset te kopen

1- Lees reviews over de verkoper van de golfclubs
Je hebt mooie golfclubs gevonden en het eerste wat je dan doet is de naam van het bedrijf  waar je de golfclubs gaat kopen opzoeken via Google. Liever 30 minuten zoeken naar reviews van golfclubs, dan over 2 maanden een gebroken golfclub of een golfset die je kunt weggooien.

2- Serie nummers op golfclubs
Alle originele golfclubs hebben een serienummer. Vaak zit deze onder de grip of op het clubhead. Probeer ook deze nummers te achterhalen.

3- Te goedkope golfclubs
Je kunt geen originele golfclubs met 80% korting kopen. Al helemaal niet als het een nieuw type betreft. Denk nou niet dat je een perfecte deal hebt gesloten. Dit kan gewoon niet!

4- Bestel eerst 1 golfclub ipv een hele golfset
Als de leverancier dit niet doet, dan weet je al bijna genoeg. In Nederland zijn er veel golfshops die jou best een ijzertje willen geven om uit te proberen. Bij de online golfshops is het misschien lastiger, maar als je contact met ze opneemt komt het allemaal goed.

5- Doe de magneettest op de golfclubs
Als de leverancier zegt dat de golfclubs van titanium zijn dan moet je er een magneet tegen houden. Blijft de magneet plakken dan zijn de golfclubs nep. Een magneet blijft namelijk niet plakken op titanium.

6- Complete golfsets in verpakking
Vaak worden van de echte golfmerken geen complete sets verkocht. Dus geen “package deals” van ijzers, putter, woods en een golf driver in één koop. Alles wordt los verkocht. Dus losse golfclubs van PW t/m 5, apart de golf driver, putter etc.

7- Golfclubs van hier tot Tokio
Waar ga je golfclubs kopen? Dat je online om je heen kijkt is prima, maar om nou een deal te sluiten in Tokio voor een golfset. Bedenk goed dat als je golfclubs in Nederland koopt en er is iets mis, dat je dan 9 van de 10 keer garantie hebt bij de golfshop en terug kunt gaan. In Tokio wordt dat lastig. Koop niet bij een site in China, Japan etc.

fake-golf-clubs

Een slechte afwerking en geen sweetspot veraden deze golfclub

Golfclubs kopen kost geld!

De enige “echte” golftip die we je geven is; betaal iets meer en profiteer van kwaliteit. Er zijn ondertussen genoeg deals en aanbiedingen die ervoor zorgen dat je nieuwe golfclubs betaalbaar zijn. Laat je goed informeren, neem de tijd voor het aanschaffen van een nieuwe golfset en ga ook golfclubs vergelijken. Golfer A slaat super met een Mizuno-golfset, maar jij hebt misschien wel veel meer gevoel bij een Ping-setje. Het beste zou eigenlijk zijn als je golfclubs laat aanmeten. De juiste lengte, lie, gewichten en golfclubs voor jouw lichaam. Dit komt je golfspel alleen maar ten goede.

Wil je meer informatie over het kopen van de beste golfclubs, golfswing analyses, de beste golfclub merken of over tweedehands golfclubs bv. via Marktplaats klik dan hier!

Jumbo golfwereld

Koop online en profiteer van hoge korting!

 

Wil je op de hoogte blijven van de beste golfswing tips leuke greenfee acties of andere golfaanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Reacties zijn gesloten.


Top